De Invloed van je brein op gewichtsverlies: Een holistische benadering voor Ondernemers

De Invloed van je brein op gewichtsverlies: Een holistische benadering voor Ondernemers

Welkom bij onze nieuwste blog, gericht op de wereld van ondernemerschap en gewichtsverlies. Voor drukke ondernemers tussen de 35 en 55 jaar oud kan het behouden van een gezonde levensstijl een uitdaging zijn. We begrijpen dat je drukke schema en constante zakelijke verplichtingen het soms moeilijk maken om aan je eigen gezondheid te denken. In deze blog gaan we echter de kracht van je brein ontdekken en hoe het je kan helpen bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen.


De Psychologie van gewichtsverlies voor ondernemers

Als ondernemer ervaar je vaak intense stress en druk in je dagelijkse leven, wat zijn tol kan eisen op je lichaam. Stress, gecombineerd met de verleidingen van een druk bestaan, kan naast stress, ook gewichtsproblemen veroorzaken. Het begrijpen van de psychologische aspecten van gewichtsverlies is de eerste stap naar succes. De mindset is van cruciaal belang en je brein speelt hierin een centrale rol.

Het Brein als krachtige tool

Je brein is een buitengewoon krachtig instrument als het gaat om gewichtsverlies. Het beïnvloedt de beslissingen die je maakt over voeding en beweging op een dieper niveau dan je je kunt voorstellen. Je kunt gebruik maken van de principes van neuroplasticiteit. (ook wel de bedrading van jouw brein genoemd) Deze flexibiliteit van het brein kun je gebruiken om gezondere gewoonten te ontwikkelen, zonder te worden beïnvloed door invloeden van buitenaf.Mindfulness en Gezond eten

Bewust eten is een benadering die je kan helpen bij het ontwikkelen van gezondere eetgewoonten. In een wereld vol afleidingen kan het toch even bewust stil staan je helpen om echt te genieten van je maaltijden en je bewust te worden van wat je eet. Dit kan leiden tot betere beheersing van portiegroottes en eetgedrag.


Stressmanagement en beweging

Stress is onvermijdelijk in het leven van een ondernemer, maar het kan je gewicht beïnvloeden als je er niet goed mee omgaat. Ontdek effectieve ontspanningstechnieken die in je drukke schema passen en stress verlichtend werken en maak regelmatige lichaamsbeweging een prioriteit. Je brein zal je belonen met meer positieve energie en veerkracht.

Voeding en breinoptimalisatie

Je brein heeft voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren, en de keuzes die je maakt over wat je eet, hebben invloed op je denkvermogen en op je gewicht. Leer bijvoorbeeld welke voedingsmiddelen jouw hersenfunctie ondersteunen en verzadiging bevorderen, en integreer ze in je dagelijkse eetpatroon. Daarnaast is het erg interessant om te kijken wat er in je onderbewuste speelt waardoor het afvallen bijvoorbeeld nog niet lukt. Wist je dat we voor 90% reageren op wat er in ons onderbewuste aan programma's draait? Het gaat je zoveel opleveren als je hier inzicht in krijgt.

De Holistische aanpak in de praktijk

Soms lukt het echter niet alleen. Onze voorkeur gaat dan ook echt naar het verbinden met enkele ondernemers die met succes de holistische benadering hebben gevolgd en gewicht hebben verloren. Enerzijds laten hun verhalen zien dat het brein de sleutel is tot blijvend gewichtsverlies. Maar het verbinden met ondernemers die het zelfde doel als jij hebben, een gezonde mindset in een gezond lijf. Samen een gezonde balans tussen werk, gezondheid en welzijn vinden, en je zult de vruchten plukken.


Ben je geïnspireerd geraakt om je gezondheidsreis te beginnen en je brein optimaal te benutten voor gewichtsverlies en welzijn? Wil je samen met andere ondernemers werken aan een gezondere levensstijl? Wacht dan niet langer! Schrijf je nu in voor ons 6 weekse reset programma "Boost je Gezondheid". We bieden twee handige opties op locatie aan, maar ook een online leeromgeving zodat het in je drukke schema past.

Wat kan je verwachten van het Boost je gezondheid programma?

Samen gaan we op weg naar een gezondere en energiekere versie van jezelf. Het is belangrijk om naast voedzame voeding te eten en te bewegen, ook je mindset aan te pakken.  Je weet weer waarom je bepaalde gezonde keuzes maakt én je lichaam vraagt weer om goed eten en voldoende beweging. Je bent op weg naar de beste versie van jezelf! Weg frustratie, weg die extra kilo's, weg moe en futloos zijn, Hallo geweldige nieuwe jij!

In een aantal weken neem je stap voor stap afscheid van je slechte gewoontes. Door je leefstijl in een selecte groep te resetten en terug te brengen naar de B.A.S.I.S. (V), krijgen je lichaam en geest de kans zichzelf optimaal te herstellen.

✅ Uit je hoofd, in je lijf...

✅ Bewegen zonder prestatie, maar wel effectief...

✅ Lol maken en lachen...

✅ Iedere week een nieuw thema met oefeningen voor balans, loslaten, meer focus krijgen, vertrouwen vergroten en te ontstressen.

✅Thuiskomen met nieuwe energie of juist aan het werk gaan met nieuwe energie...

Bedankt voor het lezen van onze blog. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om je gezondheidsreis te beginnen en je brein optimaal te benutten voor gewichtsverlies en welzijn. Heb je vragen of opmerkingen? We horen graag van je en staan klaar om je te helpen op je reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Met vitale groet,

Sjoerd de JongReactie plaatsen