Ben je stress ook zat? Ontdek 5 krachtige tips om stress te verslaan en innerlijke rust te vinden

Ben je stress ook zat? Ontdek 5 krachtige tips om stress te verslaan en innerlijke rust te vinden

Stress....

We kennen het allemaal wel. De een heeft er meer last van dan de ander. We leven nu eenmaal in een drukke maatschappij. En ook al zou de huidige tijd juist voor wat meer rust mogen dienen zullen een hoop mensen toch met als die soort crisis juist meer stress ervaren. Want als jij nu net een ondernemer bent die behoorlijk alle ballen in de lucht probeert te houden om je financiën, lancering van een nieuw product of je bezetting rond te krijgen. Reken maar dat je wellicht onbewust extra stress met je meedraagt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat je je gespannen voelt of niet lekker in je vel zit. Wat kun je hier nu concreet zelf aan doen? Ik deel graag 5 anti stress tips die ik zelf toepas, als ik mezelf toch ook een klein beetje aan het voorbij rennen ben.

Tip 1: Adem bewust

In lastige situaties ga je vaak snel en oppervlakkiger ademen. Je zet als het ware spanning letterlijk vast. Je hulpademhalingsspieren zoals in je keel en je nek gaan mee doen, en dat geeft spanningsklachten in nek en schouders. Train jezelf om diep in en uit te ademen, diep naar je buik toe. Dit maakt de spanning in je lichaam en hoofd los en geeft ontspanning in je lijf.

Tip 2: Ga op informatie-dieet 

Overal waar je komt, sta je open voor informatie. Voor de een is dat een praatje bij een netwerk event, voor de ander komt informatie via een collega of via social media en natuurlijk niet te vergeten het journaal. Soms zijn mensen zo gehecht aan klagen en praten over wat er niet goed gaat, of dat ze alsmaar te druk zijn. Negatief nieuws maakt dat je stress ervaart. Al het onrecht in de wereld kost energie omdat het je boos, bang, verdrietig of machteloos maakt. Daarom kijk ik zelf al jaren geen journaal meer en laat ik ook de krant links liggen. En, ik mis het totaal niet. Mijn advies, zorg dat je enkel informatie tot je neemt die helpend is voor de richting die jij in wilt slaat, dat is veel beter voor je persoonlijke energie niveau.

Tip 3: Luister naar je lijf

Als je werk, je relatie je niet langer vervult, word je op langere termijn ongelukkig en dikwijls komen er ook klachten of zelfs ziekte om de hoek kijken. Sommige harde werkers denken veelal vanuit hun hoofd en negeren signalen van hun lijf volledig. Je hart heeft je vast en zeker al een aantal keren toegefluisterd het rustiger aan te doen, of dingen te delegeren of te veranderen. Toch luister je er nog niet naar, maar stress en spanning hoopt steeds meer op. Mijn advies, ga zeker niet in discussie met je lijf (en dus je hart), maar luister ernaar. Zet vervolgens elke dag een klein stapje om jouw geluk zelf te creëren. Na een jaar zie je dat al die kleine stapjes iets moois teweeg heeft gebracht. Luister dus iets vaker naar wat dat lijf je te vertellen heeft, zonder dat je er op blijft mopperen, dat het niet doet wat jij graag wil. Je kunt het niet fout doen, je hoeft er alleen maar naar te luisteren.

Tip 4: Chi vitalizer

Vind je het nu lastig om bovenstaande tips consequent uit te voeren wil ik je graag ook even op de Chi vitalizer attenderen..... de CHI wat? .... Een chi vitalizer doet precies wat de naam zegt. CHI is de levensenergie die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Iemand met een zwakke Chi stroom voelt zich afgesloten, futloos en moe. Een langdurige geblokte chi kan iemand uiteindelijk ziek of depressief maken. De chi vitalizer zorgt ervoor dat je lijf zichzelf op een gemakkelijke manier, binnen 15 minuutjes schudden oplaad of ontspant. De chi machine beweegt de enkels op een hoog tempo heen en weer waardoor het lichaam in beweging komt. De chi machine staat erom bekend om pijntjes in het lichaam te verhelpen. Je voelt na gebruik van 1 sessie, waarbij je ontspannen ligt, je lichaam weer lekker stromen. Een ideale manier om verkrampte spieren in nek, schouders en rug weer los te maken en de doorbloeding op gang te brengen. Het zorgt niet alleen voor ontspanning maar ook voor een gezonder lijf. Wil je meer weten? Kijk dan zeker even op https://www.manivivendi.nl/chi-machine/ of probeer het een keer vrijblijvend uit tijdens een FyVIP sessie. Bij ons staat hij al jaren in huis en om eerlijk te zeggen ben ik er bijna aan verslaafd :-)


Tip 5: Wees dankbaar

Dankbaar voor wie je bent en wat je hebt, helpt je direct naar een blij en tevreden gevoel. Focus je niet op wat je niet hebt, maar juist op wat je wél hebt. Je kunt een dagboekje bijhouden, of bij het avondeten met je gezin delen waar je dankbaar voor bent. Wedden dat jij een heel ander gesprek aan tafel krijgt en hernieuwde energie om jouw toekomst anders en vooral met wat meer ontspanning voor te stellen?


Met vitale groet,

Sjoerd de Jong


Sjoerd de Jong (1974) is sportfysiotherapeut en sinds een aantal jaren is hij zich meer en meer gaan specialiseren in stress, vitaliteit, hypnotherapie via FyVIP. First Yourself Very Important Person. Hij wil ondernemers motiveren en inspireren niet alleen succesvol te zijn, maar juist balans te brengen tussen lichaam en geest en werk en privé. Dat is  pas echt succesvol zijn. Hij kijkt vanuit een holistische blik naar je lichaam en geest om de verbinding tussen hoofd en lijf weer te herstellen en te versterken. Zo kun je gemakkelijk de beste versie van jezelf leven. 


Reactie plaatsen