Nes health scan als hulpmiddel bij het inzicht geven in jouw gezondheid en het verhogen van je energie

Nes health scan als hulpmiddel bij het inzicht geven in jouw gezondheid en het verhogen van je energie

Een totaal WellNes-systeem dat artsen, therapeuten en andere zorgverleners in staat stelt om het lichaam snel te analyseren en de gezondheid van cliënten eenvoudig helpen te herstellen”.

Een aantal jaren geleden werd mijn eerste interesse gewekt door een artikel over de begeleiding van topsporters* met Nes Health. In dit artikel schreven ze over hoe sporters sneller herstellen dankzij de Nes Health van trainingen en wedstrijden en betere resultaten behaalden. Als Sportfysiotherapeut leek mij dit een mooie aanvulling in de praktijk dus volgde ik diverse trainingen op het gebied op het gebied van dit Wellnes systeem: Nes Health genaamd, waaronder masterclasses over Traditional Chinese Medicine, Enneagram etc. niet wetende dat ik er jaren later bij de intake diverse holistische metingen mee zou gaan maken om de vitaliteitstrajecten nog specifieker en dus effectiever te maken.

In 15 seconden werkelijk een beeld van lichamelijke en geestelijke klachten?

Als NES health Vitaliteitscoach en erkend hypnotherapeut weet ik hoe bijzonder deze “nieuwe” manier van werken naar gezondheid en vitaliteit is. In mijn blog neem ik je graag mee in de wereld van Nes Health en wat dit voor jouw gezondheid kan betekenen. Of je nu lichamelijke of geestelijke klachten hebt óf juist preventief met je gezondheid aan de slag wil om je fit en vitaal te blijven voelen, in de Nes Health scan vind je het allemaal. Tenslotte zeg ik altijd meten = weten!

Wetenschap

Onze gezondheid is gebaseerd op het goed functioneren van de energievelden in ons lichaam. Stress, omgevingsfactoren, verwondingen of ziekte kunnen energieverstoringen en blokkades veroorzaken welke het optimaal functioneren van lichaam en geest in de weg staan. Vanuit steeds meer wetenschappelijke invalshoeken wordt er vastgesteld, dat er een energie- en informatieveld binnen het fysieke lichaam bestaat. NES noemt dit “het menselijke lichaamsveld”, ofwel het Human Body Field (HBF): hét besturingssysteem van het lichaam.

Recente wetenschappelijke ontwikkelingen bewijzen dat gezondheid veel verder gaat dan we ooit voor mogelijk hielden, namelijk voorbij het niveau van cellen, organen en zelfs het DNA.

Gedurende bijna veertig jaar heeft de Australiër Peter Fraser de structuur en functies van dit veld onderzocht. Hij vond correlaties tussen duizenden lichaamsveld-functies en het fysieke lichaam. Hij kwam tot de conclusie dat er drie cruciale factoren zijn bij activeren van het zelf-herstellend vermogen en het bereiken van een optimale gezondheid:

  1. De energie, die door het lichaam stroomt
  2. De informatie, die daarvoor nodig is
  3. De fysiologie van het lichaam, die hier gebruik van maakt

Daarmee bereikte hij voor het eerst een integratie tussen de eeuwenoude Chinese Oosterse geneeskunde en de hedendaagse Westerse biologie, anatomie en fysiologie. Uit deze theoretische benadering is NES Health voortgekomen.

NES therapie

Het Total WellNES systeem bestaat uit:

  • NES ProVision (een scan die meet in 15 seconden waar de zwakke schakels van je gezondheid zich op dat moment bevinden)

Met dit totaal concept kunnen de verstoringen in de drie genoemde cruciale factoren opgeheven worden. Het lichaamsveld gaat gemakkelijker en op een meer natuurlijke manier terug naar een optimaal functioneren.

Om te weten hoe deze frequentie geneeskunde werkt geef ik graag het voorbeeld van een radiozender. Als de radio niet goed staat afgesteld op de juiste frequentie dan ontstaat er ruis. Dan is het natuurlijk handig als je de frequentie iets of zelfs heel veel aanpast zodat je de radiozender weer helder en duidelijk ontvangt want dit geeft een mooi geluid. Zo geldt dit eigenlijk ook voor je lichaam.

In ons leven ontstaan er altijd momenten van shocks of trauma’s van ervaringen uit het verleden. Daarnaast ontstaan er vandaag de dag ook stress van straling, voeding, verwachtingen maatschappij etc. Op het moment dat je lichaam/geest niet goed staat afgesteld, geeft dit ruis en noemen wij klachten of zelfs ziekte.

In eerste instantie proberen veel mensen zelf in balans te komen door gezonder te eten, meer te bewegen en meer te ontspannen.  Soms is er echter meer nodig. Via een scan meet je wat er uit balans is, kun je direct en structureel balans brengen via Nes MiHealth device en NES Infoceuticals.

Hoe werkt de meting van NES therapie?

Tijdens de intake leg je je hand op een scanner – een soort computermuis met daarop een metalen plaatje. Deze is verbonden met het NES Health-systeem. In korte tijd worden een groot aantal tests afgenomen. Het scannen van het lichaamsveld duurt slechts 15 seconden en de resultaten zijn direct zichtbaar.

Nes Health

Deze scan geeft informatie over onder andere:

  • energieblokkades in het lichaamsveld
  • emotionele/mentale disbalans, probleemgebieden wat betreft emoties en overtuigingen in beeld, waaronder stress, (gebrek aan) vertrouwen, zelf liefde etc.
  • spijsvertering, zenuwstelsel, bloedcirculatie, hormoonstelsel, immuunsysteem
  • de conditie van organen (hart, longen, maag, darmen, nieren, lever, alvleesklier)
  • de conditie van je spieren, gewrichten, botten en huid
  • de opname van voedsel, intolerantie voor voedingsmiddelen, opname vitaminen en mineralen

Heel veelzijdig dus! Een professionele scan die gelijk duidelijk laat zien hoe het momenteel met je lichaam en geest gesteld is en waar de fysieke of emotionele klachten vandaan komen. Én zelfs een programma wat je nodig hebt om in balans te komen op fysiek, emotioneel of mentaal niveau.

NES Health therapie is juist ook heel geschikt als preventie tegen ziekte of om optimale gezondheid te creëren. Verstoringen in het energetisch lichaamsveld (Human Body Field) zijn namelijk al te constateren voordat er (lichamelijke) symptomen zijn.

Nes health Therapie

Geïnteresseerd? Neem dan even contact met mij op, dan informeer ik je vrijblijvend hoe ik deze scan naast onze gebruikelijke stressmeting in FyVIP vitaliteitstrajecten die ik aanbied, gebruik.

* Op dit moment wordt de NES miHealth al veel toegepast in (top)sport: de medische staf voetbalclub Heerenveen en Cambuur, Ajax, de Duitse Bundesligaclub HSV, het Nederlands Shorttrack team, de Britse atlete Tasha Danvers en het Hongaars Olympisch team passen het reeds toe en zijn zeer positief over hun ervaringen.

Vitale groet,

Sjoerd de Jong

 

Reactie plaatsen