Ben je een juf of meester met enorm veel werkdruk?

Ben je een juf of meester met enorm veel werkdruk?

De ochtendroutine van wekker uit, douchen en klaar maken voor school….. ondanks dat je genoten hebt in de vakantie periode voel je je na een week werken alweer moe en futloos, uitgeput. Herkenbaar?

Werkdruk

Ben jij die juf of meester voor de klas en kamp je ook met veel werkdruk? Moet je steeds meer en meer? En worden de klassen steeds groter? Snak je naar wat meer lucht in al die drukte en de waan van de dag? Je bent niet de enige. Uit cijfers van TNO blijkt dat 16% van de werknemers momenteel een burn-out heeft. Zeker binnen de zorg en het onderwijs blijkt er een grote groep uitvallers te zijn de afgelopen jaren. De massale uitval kost overheid en organisaties veel geld en vergt van mensen de nodige tijd en aandacht om op te krabbelen.  Met al die extra werkdruk die je erbij krijgt en als gever wil je “jouw kinderen” niet te kort doen, dus wat doe je? Je gaat extra hard werken, je raakt in je reserves en vergeet zelf bij te tanken. Geen wonder dat jij je moe en uitgeput voelt zelfs na de zomervakantie :-). Gelukkig is daar wat aan te doen! Bij vermoeidheid is er sprake van een systemische onbalans en om te herstellen moeten de diverse systemen opnieuw worden afgesteld.

Leerkrachten weten hoe belangrijk het voor henzelf is om fit en vitaal voor de klas te staan. Zeker na een periode van overspanning of burn-out zijn er momenten waarbij je denkt……. Nu moet er echt iets gebeuren. Ik wil me weer vol energie voelen om succesvol voor de klas te staan en mijn passie voor het werken met kinderen weer kunnen uitdrukken.

FyVIP vitaliteitstraject

Speciaal voor deze mensen hebben wij Het FyVIP traject ontwikkeld. FyVIP is een Fysiek Vitaal Innovatief Programma op maat dat juffen en meesters helpt om fit en vitaal te te worden en te blijven. Zodat zij met meer energie, naast succesvol voor de klas staan en kinderen laten groeien, beschikken over een optimale vitaliteit. Het is een programma met veel persoonlijke aandacht, wat ook een deel online gevolgd wordt.

Wij van FyVIP weten als geen ander wat er nodig is om fit en vitaal te zijn. Aan de hand van de basispijlers: Beweging, Ademhaling, Stress, Immuunsysteem en Slaap starten we een persoonlijke zoektocht naar een vitale en gezonde leefstijl. Pas als alle pijlers optimaal functioneren is iemand in staat om het optimale uit zijn of haar leven te halen zowel in werk als privé. Dit is ook terug te zien op de werkvloer. Je helpt kinderen extra in hun kracht, door zelf ook in je kracht te staan. En wat heb jij daar voor nodig? Sta je wel eens stil bij jezelf wat jij echt wil? Waar wordt je blij van als mens en als leerkracht?

 “nooit meer moe en futloos” dat klinkt heerlijk he?

Resultaat van deze quote: Je hebt meer focus, je bent vol positieve energie en een laag ziekteverzuim van leerkrachten op scholen wil toch iedereen? Maak daarom eens op een laagdrempelige manier kennis met FyVIP!  Sjoerd de Jong geeft in een consult graag antwoord op de vraag hoe jij weer die energieke versie van jezelf kunt zijn.

Door het antwoord op de vragen:

  • Wat zijn de fysieke en mentale oorzaken van je vermoeidheid of energie tekort?
  • Wat kan ik zelf doen om mijn vermoeidheid zo snel mogelijk op te lossen?
  • Met welke nieuwe inzichten op gebied van Bewegen, Ademhaling, Stress, Immuunsysteem en Slaap kan ik meer energie winnen?
  • Waarom je juist terug moeten gaan naar je eigen BASIS om van je vermoeidheidsklachten af te komen

    Met vitale groet,

Sjoerd de Jong

Reactie plaatsen